Asiatisk ribbe med soyaglaze og syrlig coleslaw
Ribbe hører jula til, men har du prøvd å lage asiatisk ribbe før? Den blir like saftig og god som vi er vant til, men får et skikkelig smakskick av soya, chili, hvitløk, ingefær og spennende sitrongress.
2t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Asiatisk ribbe:
1 kgribbe (uten bein og svor, skåret i 5 cm biter)
1 lkyllingkraft
1 stkingefær (ca. 4 cm, skrelt og finhakket)
4 feddhvitløk (delt i fire)
1 ssriseddik
1 ssbrunt sukker
1 stksitrongress (delt i to på langs)
Soyaglaze:
2 sssolsikkeolje
1 klypesalt og pepper (smak til)
1 stkingefær (ca. 4 cm, skrelt og finrevet)
3 sssoyasaus
4 ssbrunt sukker
2 stkrøde chili ( finhakket)
2 stilkersitrongress (finhakket, kun den hvite delen)
Asiatisk coleslaw:
en halv stkrødkål
2 stkgulrøtter
4 stkreddiker
4 ssriseddik
1 tssesamolje
1 tslimesaft
2 tsbrunt sukker
en halv stkfinhakket rød chili (smak til)
1 håndfullhakket frisk koriander