Til hovedinnhold
svinekjøtt

Asiatisk ribbe med soyaglaze og syrlig coleslaw

Ribbe hører jula til, men har du prøvd å lage asiatisk ribbe før? Den blir like saftig og god som vi er vant til, men får et skikkelig smakskick av soya, chili, hvitløk, ingefær og spennende sitrongress.

Asiatisk ribbe med soyaglaze servert i biter på trefjøl med bakepapir, og et dryss koriander over. I bakgrunnen er det flere blå og grønne skåler med syrlig fargerik coleslaw.

2t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Asiatisk ribbe:

1kgribbe (uten bein og svor, skåret i 5 cm biter)

1lkyllingkraft

1stkingefær (ca. 4 cm, skrelt og finhakket)

4feddhvitløk (delt i fire)

1ssriseddik

1ssbrunt sukker

1stksitrongress (delt i to på langs)

Soyaglaze:

2sssolsikkeolje

1klypesalt og pepper (smak til)

1stkingefær (ca. 4 cm, skrelt og finrevet)

3sssoyasaus

4ssbrunt sukker

2stkrøde chili ( finhakket)

2stilkersitrongress (finhakket, kun den hvite delen)

Asiatisk coleslaw:

en halvstkrødkål

2stkgulrøtter

4stkreddiker

4ssriseddik

1tssesamolje

1tslimesaft

2tsbrunt sukker

en halvstkfinhakket rød chili (smak til)

1håndfullhakket frisk koriander

Fremgangsmetode

Asiatisk ribbe

Fjern svoren på ribba. Skjær ribbebitene i stykker og legg dem i en gryte sammen med kraft, ingefær, hvitløk, riseddik, brunt sukker og sitrongress.
Kok opp og sett på lokk. Senk temperaturen til middels. La dette småkoke i to timer til kjøttet er mørt.
Sil av kraften og la kjøttet tørke i 15 minutter i en sikt.

Soyaglaze

Ta frem en stor panne eller gryte. Tilsett oljen. Salt og pepre ribbestykkene og brun dem i oljen.
Bland ingefær, soya, brunt sukker, chili og sitrongress.
Hell glazeblandingen over ribbebitene. Stek til glazen har satt seg rundt ribbebitene.

Syrlig coleslaw

Snitt rødkål, gulrøtter og reddiker tynt.
Bland dressingen slik at sukkeret løser seg opp. Hell dressing over salaten. Pynt med rød chili og koriander.

Tips!

Har du ribbe til overs fra julemiddagen kan du enkelt lage asiatisk ribbe med soyaglaze ved å dele ribba i mindre biter, og hoppe rett til glaseringen!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit