svinekjøtt
Flesk og duppe med hjemmelaget kålrotstappe
Hvis det er lenge siden du har hatt flesk og duppe til middag, bør du gjøre noe med det! Denne klassikeren er nemlig populær av en grunn!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 glettsaltet sideflesk
2 sssmør
Kålrotstappe:
1 kgkålrot
1 dlkremfløte
2 sssmør
1 tssalt
en halv tshvit pepper (sort pepper går også bra)
Duppe:
2 sssmør
3 sshvetemel
5 dlmelk
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
2 ssstekefett (fra steking av sideflesket)
Fremgangsmetode
Skjær svoren av sideflesket og kutt det i skiver, rundt 1 cm tykke.
Ha smør i stekepannen og stek flesket sprøtt. La det renne av seg på et stykke tørkerullpapir, så det blir sprøtt.
Kålrotstappe
Skrell og kutt kålroten i biter. Ha i en kjele med vann og kok til kålrotbitene er møre.
Hell av vannet og la bitene dampe av seg litt i kjelen. Så moser du bitene og tilsetter fløte og smør. Mos så fint eller grovt du vil, og smaksett med salt og pepper
Duppe
I en tykkbunnet kjele smelter du smør og rører inn hvetemel. Spe med melken litt etter litt, og la duppen koke opp mellom hver gang du har i melk.
Når duppen er passe tykk, heller du i stekefettet fra pannen du har stekt flesk i. Rør godt, og smak til med salt og pepper.
Servér med kokte gulrøtter og poteter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆