svinekjøtt
Hjemmelaget julesylte
For noen blir det rett og slett ikke jul uten sylte på frokostbordet, og det er slett ikke så vanskelig å lage den selv heller.
3t / 0min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
2 kgribbe
1 og en halv sssalt
2 tspepper
2 tsmalt nellik
2 tsmalt allehånde
2 tsmalt ingefær
8 tsgelatinpulver (+ vann)
Fremgangsmetode
Skjær bort beinet på ribben.
Kok opp vann og legg i kjøttet. La det trekke på kokepunktet i 2-3 timer til det er mørt.
Hell av vannet. Skjær av svoren og del opp kjøttet i grove biter. Ha det i en bolle og rør inn krydderet.
Kle en brødform som rommer ca. 1,4 liter med plastfolie. Legg i kjøttet. Hell over gelatinen. Pakk sylten godt inn med plast og legg den i press. Bruk for eksempel en mindre brødform med noe tungt over.
Legg den kjølig til neste dag, helst i 12 til 24 timer.
Del den opp i skiver og server. Er holdbar i kjøleskapet ca. 4 dager.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆