Hjemmelaget sylte à la Kjetil
Har du fått skikkelig god sylte hos Coop Mega? Da har du smakt Kjetil Kvarteigs oppskrift, og den deler vi med deg her så du kan lage julens beste sylte hjemme på ditt eget kjøkken.
2t / 12t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1 kgsvinebog
4 gsalt
1 klypepepper
1 klypemalt nellik
1 klypeallehånde
1 klypeingefær
1 ssgelatinpulver
200 gspekk (uten svor)
Fremgangsmetode
Tips
Alltid hjemmelaget sylte til jul
Kjetil Kvarteig er lokalmatansvarlig for Coop MidtNorge. Han er fra Røros, og vokste opp på gård.
Hjemme på gården var det alltid hjemmelaget sylte til jul.
– Det er noe helt eget med smaken av hjemmelaget, synes Kjetil.
– Men jeg fant aldri tilbake til den samme gode smaken på den sylten jeg fikk kjøpt i butikken. Derfor bestemte jeg meg for å begynne å lage den selv.
Nå produseres det 20 tonn sylte hver eneste jul på Røros etter hans oppskrift.
Hemmeligheten ligger i krydderblandingen og i et riktig forhold mellom spekk og kjøtt.
Sylten fra Coop lages på Røros av lokalt kjøtt, og Kjetil vokter fortsatt over produksjonen.
Med hans oppskrift er det ingen ting i veien for at du får det til selv. Og skulle du tenke at du heller vil overlate jobben til Kjetil, så vet du hvor du får tak i sylten hans. Den ligger i disken på Coop Mega nå før jul.