svinekjøtt
Hjemmelaget sylte med tynnribbe
Så enkelt lager du sylte — en klassiker til jul! Julefrokosten blir jo ikke helt den samme uten.
2t 30min / 10t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
1 kgtynnribbe
45 gsalt
1 tsmalt nellik
en halv tsmalt hvit pepper
en halv tsmalt ingefær
en halv tsmalt allehånde
35 ggelatinpulver
1 stkhyssing
Fremgangsmetode
Begynn med å fjerne beina på tynnribba. Skjær langs beina med en spiss kniv. Knekk beina ved leddet og skjær beina løs.
Legg ribbestykket med svoren ned og skjær mange snitt i kjøttet, men ikke helt ned til svoren. Det er viktig å skjære mange snitt slik at krydderet fordeler seg best mulig.
Bland krydderet, og krydre godt på kjøttsiden. Dryss over gelatinpulver, fordel godt over hele kjøttet. Beregn 35 g gelatinpulver per kilo kjøtt .
Legg ribbestykket dobbelt slik at kjøttsidene ligger mot hverandre.
Bind hyssingen stramt rundt kjøttet. Lag en løkke, dra tråden gjennom og fest løkken i den ene enden av kjøttet. Lag nye løkker og stram til helt til du er kommet til den andre siden av kjøttet. Stram til og knyt tråden.
Stikk et termometer inn i sylta. Pakk det surrede ribbestykket i en solid plastpose beregnet for matoppbevaring og knyt godt.
Kok opp vann i en stor gryte. Senk temperaturen og ha posen med kjøttet i gryta. La kjøttet trekke i 2 til 2,5 timer, til kjernetemperaturen er 70 grader.
La kjøttet hvile i 20 minutter før kjøttet legges i press.
Har du ikke syltepresse, kan du legge kjøttet tilbake i gryta, uten vann. Sett en liten gryte over og et brett eller fjøl på toppen som presser sylta ned.
Legg en murstein, en kjele med vann eller noe annet tungt på toppen. Tyngden bør være cirka 6 kilo.
La sylta ligge i press i kjøleskapet over natten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆