svinekjøtt
Juleskinke med kålrabistappe, sennepssaus og julesalat
Røkt skinke er lettvint og god julemat, og kålrabistappe hører med. Skinken blir ekstra julefin med sennepssaus og en frisk salat med epler, klementiner og rødkål til.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
250 gXtra juleskinke med svor - kokt og røkt
Kålrabistappe:
1 stkkålrot
2 stkXtra gulrøtter
en halv dlmatfløte
1 dæsjsmør (til steking)
Sennepssaus:
2 sssmør
2 og en halv sshvetemel
5 dlvann (+ kraft fra skinken)
1 og en halv dlkremfløte
3 og en halv sssennep
2 sssoyasaus
en halv tshonning
1 klypepepper
Julesalat:
1 dlmandler
2 stkXtra epler (røde)
2 stkklementiner
en fjerdedel stkrødkål
50 gdadler
Fremgangsmetode
Varm skinken som anvist på pakken.
Kålrabistappe
Skjær kålrot og gulrøtter i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos til ønsket konsistens. Smak til med smør, fløte, salt og pepper.
Sennepssaus
Smelt smøret til sennepssausen og rør inn hvetemel til blandingen er klumpfri. Tilsett vann og kraften fra skinken, og visp det godt sammen. La sausen småkoke i 10 min før du tilsetter fløte. Smak til med sennep, soyasaus, honning og pepper.
Julesalat
Rist mandlene til salaten i en tørr stekepanne, og lag en enkel salat med epler, klementinskiver og snittet rødkål. Pynt med mandler og hakkede dadler. Server juleskinken med julesalat, kålrabistappe og sennepssaus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆