svinekjøtt
Karbonader med makaronigrateng og rosenkål
Karbonader, mild og god makaronigraten og deilig rosenkål med bacon. Denne middagen kommer garantert til å slå ann hos både store og små!
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
8 stkkarbonader
Makaronigrateng:
3 dltørr makaroni
2 sssmør
2 sshvetemel
3 dlmelk
2 stkegg
100 grevet hvitost
1 håndfullrevet parmesan
1 tssalt og pepper (smak til)
Rosenkål med bacon:
1 posefersk rosenkål
1 pkbacon
1 stkliten rødløk
1 sssmør
1 stkgrønt eple
1 tssalt og pepper
Fremgangsmetode
Legg karbonadene i ett lag utover et bakepapirkledd stekebrett, eller i en ildfast form. Stek på 200 grader i ca. 10 minutter til gjennomvarme.
Makaronigrateng
Kok makaroni som anvist på pakken, og sett til side.
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og visp inn hvetemelet. Spe med melk og la sausen koke opp. Rør hele tiden så den ikke brenner seg.
La sausen småkoke 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ta kjelen av varmen og rør inn eggene, og den revede osten. Riv i litt parmesan om du liker det.
Bland i den kokte makaronien og ha det i en stor form, eller porsjonsformer. Dryss litt revet ost på toppen også.
Stek i ovn på 210 grader i 8-10 minutter.
Rosenkål med bacon
Vask og rens rosenkålen. Skjær baconet i strimler. Skrell og finhakk rødløken.
Smelt smøret i en stekepanne med høye kanter. Fres bacon og rødløk til det er gyllent.
Ha i rosenkålen og la det surre under lokk i 5 minutter. Skrell eplet, skjær det i terninger og tilsett det mot slutten. Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆