svinekjøtt
Leverpostei-mousse med bacon, sopp og hurtigsyltet tyttebær
Leverpostei hører hjemme til julefrokosten. Lag en luftig mousse av ferdig leverpostei og topp den med bacon, sopp og tyttebær. Raskt, lettvint og godt.
5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
150 gleverpostei (grov type)
1 dlcrème fraîche
1 tspepper
100 gbaconterninger
5 stkaromasopp (delt i skiver)
4 skiverlandbrød (ristet og delt i 2)
Dette trenger du til hurtigsyltet tyttebær:
1 dleddik
2 dlsukker
3 dlvann
250 gtyttebær
Fremgangsmetode
Del leverposteien i biter og bland med creme fraiche til en luftig mousse. Smak til med pepper.
Stek bacon og soppen. Fordel leverposteimoussen på ristet landbrød og ha sopp og bacon på toppen. Pynt med syltet tyttebær.
Slik lager du syltet tyttebær
Bland eddik, sukker og vann. Gi laken et oppkok slik at sukkeret løser seg opp. Hell laken over bærene. Tyttebærene er ferdigsyltet når laken er avkjølt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆