svinekjøtt

Leverpostei-mousse med bacon, sopp og hurtigsyltet tyttebær

Leverpostei hører hjemme til julefrokosten. Lag en luftig mousse av ferdig leverpostei og topp den med bacon, sopp og tyttebær. Raskt, lettvint og godt.

julemat-leverpostei.jpg

5min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

150gleverpostei (grov type)

1dlcrème fraîche

1tspepper

100gbaconterninger

5stkaromasopp (delt i skiver)

4skiverlandbrød (ristet og delt i 2)

Dette trenger du til hurtigsyltet tyttebær:

1dleddik

2dlsukker

3dlvann

250gtyttebær

Fremgangsmetode

Del leverposteien i biter og bland med creme fraiche til en luftig mousse. Smak til med pepper.
Stek bacon og soppen. Fordel leverposteimoussen på ristet landbrød og ha sopp og bacon på toppen. Pynt med syltet tyttebær.

Slik lager du syltet tyttebær

Bland eddik, sukker og vann. Gi laken et oppkok slik at sukkeret løser seg opp. Hell laken over bærene. Tyttebærene er ferdigsyltet når laken er avkjølt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit