svinekjøtt
Rask kremet gryte med svinekjøtt og chorizo
Ikke alle gryteretter behøver å godgjøre seg i timevis på komfyren for å få frem de gode smakene. Med svinefilet og chorizopølse er denne herlige gryta klar på en halvtime.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gsvin ytrefilet (i skiver)
2 sshvetemel
1 og en halv tssalt
en halv tspepper
2 sssmør
200 gspeket chorizo (i halvmåner)
2 stkgule løk (i båter)
2 feddhvitløk (raspet)
10 stksjampinjonger (i tykke skiver)
2 dlgrønnsakskraft
4 dlkremfløte
1 glasssølvløk (uten lake)
1 stkrød paprika (i strimler)
1 ssbladpersille (finhakket)
Fremgangsmetode
Tørk svinefileten med kjøkkenpapir og skjær i ca. 1 cm tykke skiver. Rør sammen mel, salt og pepper. Vend kjøttet i blandingen slik at hver skive blir godt dekket.
Smelt smør i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme. Brun kjøttet raskt på hver side før det løftes ut av gryta.
Skjær chorizo i tykke halvmåner og stek til pølsebitene begynner å slippe fett. Tilsett løk, hvitløk og sopp. La alt surre et par minutter til soppen faller sammen.
Hell over kraft, fløte, sølvløk og paprikastrimler. Gi gryteretten et oppkok og senk temperaturen.
Legg svinekjøttet tilbake i gryta og la alt småputre ca. 10 minutter. For en tykkere saus kan du jevne ut med litt maisenna.
Rør i så fall sammen like deler maisenna og kaldt vann. Sørg for at det ikke er klumper. Rør litt og litt maisennablandingen i sausen. Kok opp mellom hver gang for å se om det er nok jevning.
Dryss over bladpersille rett før servering.
Server med hvitløksbrød, poteter eller kokt ris.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆