svinekjøtt
Rød curry med svinekjøtt og thai basilikum
Dette er en rask og lettlaget curry med strimlet svinekjøtt og grønnsaker. Fersk thai basilikum, curry paste og kokosmelk topper smaken. Thai basilikum har en litt krydret anislignende smak. Du finner økologisk norskdyrket thai basilikum blant de ferske urtene på Coop Mega.
15min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
550 gstrimlet svinekjøtt
500 gCoop original wokblanding
3 sscurry paste (rød)
400 mlkokosmelk
1 håndfullthai basilikum
8 stkasparges (grønne, finsnittet)
1 ssolje (til steking)
nudler (til servering)
Fremgangsmetode
Begynn med å koke nudler etter anvisning på pakken. Ha i asparges rett før de er ferdig. Sil av vannet.
Varm olje i en stekepanne. Ha i rød currypaste og la det frese noen sekunder. Tilsett kokosmelken og grønnsakene. Kok opp og skru ned varmen igjen til det småkoker.
Ha i strimlet svinekjøtt og la det trekke i 2-3 minutter til kjøttet er gjennomstekt, og grønnsakene fortsatt har litt tyggemotstand.
Riv eller grovhakk thai basilikum og ha på toppen. Server med nykokt jasminris eller nudler til.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆
▆▆▆▆▆