svinekjøtt
Saftige medisterkaker
Saftige medisterkaker hører ikke bare juleaften til. De er også kjempegode med poteter og brun saus, som en skikkelig god førjulsmiddag!
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 gmedisterdeig
1 tssalt
2 dlmelk (spe med mer om nødvendig)
en halv tspepper
en halv tsmuskat
en halv tsingefær
2 sspotetmel
Fremgangsmetode
Ha medisterdeigen, potetmelet og krydderet i en bolle og bland godt sammen. Dette kan du gjøre i en kjøkkenmaskin eller for hånd, begge deler fungere fint.
Spe med melken litt etter litt, og pass på at alt er godt blandet inn før du tilsetter mer. Stopp når du synes deigen er passe.
Smelt smør i en stekepanne og stek en liten prøvebit for å kjenne at kryddermengde og konsistens er som ønsket. Juster eventuelt.
Form flate medisterkaker ved hjelp av to spiseskjeer, og stek dem gylne i en stekepanne med litt smør. De skal ikke gjennomstekes.
Stek kakene ferdige i 10-15 minutter i en ildfast form på 180 grader midt i stekeovnen, eller la dem trekke omtrent like lenge i en kasserolle med varmt vann og en buljongterning.
Server medisterkaker med tradisjonelt juletilbehør, eller som egen middag med brun saus, poteter og grønnsaker.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆