svinekjøtt

Saftige medisterkaker

Saftige medisterkaker hører ikke bare juleaften til. De er også kjempegode med poteter og brun saus, som en skikkelig god førjulsmiddag!

Hjemmelagede medisterkaker servert på hvit tallerken, med brun saus, poteter, rosenkål og tyttebærsyltetøy på rustikk trebord.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

500gmedisterdeig

1tssalt

2dlmelk (spe med mer om nødvendig)

en halvtspepper

en halvtsmuskat

en halvtsingefær

2sspotetmel

Fremgangsmetode

Ha medisterdeigen, potetmelet og krydderet i en bolle og bland godt sammen. Dette kan du gjøre i en kjøkkenmaskin eller for hånd, begge deler fungere fint.
Spe med melken litt etter litt, og pass på at alt er godt blandet inn før du tilsetter mer. Stopp når du synes deigen er passe.
Smelt smør i en stekepanne og stek en liten prøvebit for å kjenne at kryddermengde og konsistens er som ønsket. Juster eventuelt.
Form flate medisterkaker ved hjelp av to spiseskjeer, og stek dem gylne i en stekepanne med litt smør. De skal ikke gjennomstekes.
Stek kakene ferdige i 10-15 minutter i en ildfast form på 180 grader midt i stekeovnen, eller la dem trekke omtrent like lenge i en kasserolle med varmt vann og en buljongterning.
Server medisterkaker med tradisjonelt juletilbehør, eller som egen middag med brun saus, poteter og grønnsaker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit