svinekjøtt
Saftige sommerkoteletter med makaronisalat
Sommerkoteletter på grillen er rask og god sommermat. Med deilig kremet makaronisalat som tilbehør har du en lettvint hverdagsmiddag til hele familien.
25min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stksommerkoteletter
2 ssrapsolje
Makaronisalat:
250 gmakaroni (ukokt)
4 stkegg (hardkokte)
en halv dlmajones
1 dllettrømme
en halv tssterk sennep (fks Dijonsennep)
1 ssagurkmix (eller finhakket sylteagurk)
en halv stksitron (revet skall)
en halv tshvitvinseddik (eller sitronsaft)
1 tssalt og pepper (smak til)
1 stkvårløk (finsnittet)
en halv stkrød paprika (i små terninger)
Fremgangsmetode
Makaronisalat
Kok makaroni i lettsaltet vann som anvist på pakningen. Hell av kokevannet og skyll godt i kaldt vann. La pastaen renne godt av i et dørslag og ha deretter over i en bolle.
Hardkok egg og avkjøl i kaldt vann. Bruk eggedeler til å dele eggene i små biter.
Rør sammen majones, rømme og sennep. Smak til dressingen med agurkmix, revet sitronskall, hvitvinseddik, salt og pepper.
Bland sammen makaroni, egg, vårløk og paprika. Vend inn dressingen og la makaronisalaten stå ca. 30 minutter før servering.
Koteletter
Pensle sommerkotelettene med litt olje på hver side. Grill 2-3 minutter på hver side på direkte varme.
Flytt deretter kotelettene over på indirekte varme og grill videre til de er gjennomstekte (2-3 minutter). Server sommerkotelettene med kremet makaronisalat og frisk salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆