Til hovedinnhold
svinekjøtt

Sommerkoteletter med sennepssaus, nypoteter og grillet hjertesalat

Sommerkoteletter er fantastisk enkel og saftig grillmat – om du har grillet dem riktig. Det som tar lengst tid er faktisk å fyre opp grillen og koke potetene!

Sommerkoteletter med sennepssaus og grillet hjertesalat, servert på grønn tallerken med nypoteter og cherrytomater. Tallerkenen står på en trefjøl, med en liten skål sennepssaus ved siden av.

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stksommerkoteletter

600gnypoteter

1 og en halvssrapsolje (til pensling)

Grillede grønnsaker:

2stkhjertesalat (delt i to)

200gcherrytomater

4stkgrillspyd (i tre, bløtlagt)

Sennepssaus:

2ssdijonssennep

2ssgrov sennep

1ssflytende honning

4ssolivenolje

1tssitronsaft

1ssfersk timian (finhakket)

salt og pepper

Fremgangsmetode

Nypoteter

Kok nypoteter møre i lettsaltet vann.
Om du vil kan du dele potetene i to og gi dem noen sekunder på grillen, så de får grillmerker og en god røkt smak.

Sennepssaus

Rør sammen sennep, honning, olivenolje og sitronsaft. Smak til med timian, salt og pepper. Sett til side.

Sommerkoteletter

Pensle sommerkotelettene med litt olje og grill på direkte varme 2-3 minutter på hver side. Legg kotelettene over på indirekte varme et par minutter til kotelettene er gjennomstekte.

Grillet hjertesalat

Del hjertesalt i to på langs. Pensle med olje og legg på grillen med snittflaten ned. Grill i 2-3 minutter på direkte varme.

Grillede cherrytomater

Tre cherrytomater på bløtlagte trespyd. Pensle med litt olje og grill på direkte varme i 1-2 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit