svinekjøtt
Sommerkoteletter med sennepssaus, nypoteter og grillet hjertesalat
Sommerkoteletter er fantastisk enkel og saftig grillmat – om du har grillet dem riktig. Det som tar lengst tid er faktisk å fyre opp grillen og koke potetene!
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4 stksommerkoteletter
600 gnypoteter
1 og en halv ssrapsolje (til pensling)
Grillede grønnsaker:
2 stkhjertesalat (delt i to)
200 gcherrytomater
4 stkgrillspyd (i tre, bløtlagt)
Sennepssaus:
2 ssdijonssennep
2 ssgrov sennep
1 ssflytende honning
4 ssolivenolje
1 tssitronsaft
1 ssfersk timian (finhakket)
salt og pepper
Fremgangsmetode
Nypoteter
Kok nypoteter møre i lettsaltet vann.
Om du vil kan du dele potetene i to og gi dem noen sekunder på grillen, så de får grillmerker og en god røkt smak.
Sennepssaus
Rør sammen sennep, honning, olivenolje og sitronsaft. Smak til med timian, salt og pepper. Sett til side.
Sommerkoteletter
Pensle sommerkotelettene med litt olje og grill på direkte varme 2-3 minutter på hver side. Legg kotelettene over på indirekte varme et par minutter til kotelettene er gjennomstekte.
Grillet hjertesalat
Del hjertesalt i to på langs. Pensle med olje og legg på grillen med snittflaten ned. Grill i 2-3 minutter på direkte varme.
Grillede cherrytomater
Tre cherrytomater på bløtlagte trespyd. Pensle med litt olje og grill på direkte varme i 1-2 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆