svinekjøtt
Soyaglasert ribbe med svisker
Vi har delt ribberestene i små biter og rullet dem i en glaze av soya, brunt sukker og aromatiske krydder. Slik får du nemlig en supergod munnfull til julebordet, perfekt som tapas!
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
400 gstekt ribbe
1 dlsoyasaus
en halv ts7% eddik
5 ssbrunt sukker
6 feddhvitløk (knust)
1 tsmalt ingefær
en halv tsmalt kanel
en fjerdedel tsmalt nellik
en fjerdedel tssort pepper
1 håndfullsvisker
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 225 grader. Skjær bort svor og bein på ribba og del kjøttet i munnfullstore biter.
Varm opp soyasaus, sukker, hvitløk og krydder. La sausen småputre noen minutter.
Dypp ribbebitene i sausen og sett deretter i en ildfast form. Sett formen på rist i ovnen og stek til kjøttet er gjennomvarmt, ca. 20 minutter.
Stikk cocktailpinner gjennom ribbebitene og topp med svisker. Server med resten av sausen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆