svinekjøtt
Spareribs med hjemmelaget coleslaw
Saftige spareribs, hjemmelaget bbq-saus og coleslaw er et veldig godt alternativ når du er sulten på enkel grillmat med mye smak.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 og en halv kgCoop Spareribs BBQ (2 pakker)
BBQ-saus:
en fjerdedel stkrødløk
2 feddhvitløk
2 dlketchup
3 sssterk kaffe
1 ssbrunt sukker
en halv sslimesaft
en halv tsChili explosion-krydder
en halv tssalt og pepper (smak til)
Coleslaw:
en halv stkhodekål (ca. 500 gram, strimlet)
2 stkgulrot (ca. 200 gram, revet)
2 sssitronsaft
en halv tssalt
1 sssukker
1 dlmajones
2 sseplejuice
1 sseddik
1 tsrevet sitronskall
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Varm opp grillen, helst med ulike soner for direkte og indirekte varme.
Legg sidene med spareribs på indirekte varme i ca. 25-30 minutter. Snu noen ganger underveis.
Pensle BBQ-saus på begge sider når kjøttet nærmer seg ferdig. Grill spareribs på direkte varme i ca. 2 minutter på hver side for å få litt ekstra stekeskorpe. Server med coleslaw, ekstra BBQ -saus og grillede grønnsaker.
BBQ-saus
Bruk stavmikser eller food processor til å kjøre alle ingrediensene til en tykk, jevn saus. Smak til med salt og pepper. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet 1-2 uker.
Coleslaw
Skjær kål i tynne skiver og riv gulrot på grovt rivjern. Har du rester av rødkål kan det også brukes. Bland grønnsakene sammen i en stor bolle.
Hell over sitronsaft, sukker og salt. Bland godt og la det stå i 5 minutter.
Rør sammen majones, eplejuice, eddik og revet sitronskall. Smak til med nykvernet pepper og mer sukker, salt og sitronsaft om nødvendig.
Hell dressingen over grønnsakene og vend om. Coleslaw kan lages på forhånd og oppbevares i kjøleskapet til servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆