svinekjøtt
Spareribs med hjemmelaget rub, mango bbq-saus og coleslaw
Spareribs på grillen er skikkelig snaddermat. Saftig og mørt kjøtt med en krydret og karamellisert stekeskorpe. Mmm! Ekstra godt blir det med hjemmelaget bbq-saus med mango, og en frisk coleslaw!
1t 20min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Spareribs med hjemmelaget rub:
2 kgspareribs (ca.)
5 sspaprikapulver
2 sssalt
2 ssbrunt sukker
1 sschilipulver
1 ssmalt pepper (svart)
1 ssmalt hvit pepper
1 sshvitløkspulver
1 ssløkpulver
1 tskajennepepper
Mango bbq-saus:
1 stkstor mango (eller 2 små, modne)
en halv stkrødløk
2 feddhvitløk
1 dlketsjup
3 tsWorcestersauce
2 tseplecidereddik
en halv tssalt
1 tschilipulver (smak til)
Coleslaw:
1 stkhodekål (liten, rød eller grønn)
2 stkgulrøtter
3 sssitronsaft
en halv dlmajones
en halv dlcrème fraîche
1 tsdijonsennep
en halv tssalt
en halv tspepper
2 ssfinhakket dill
Fremgangsmetode
Finn frem kjøttet og la det ligge en halvtime i romtemperatur før grilling.
Mango bbq-saus
Start med å lage mango bbq sauce. Skrell mango og del i terninger. Del løken i to og kutt i terninger. Skrell hvitløksfeddene. Ha det over i en foodprocessor og kjør til det er en jevn og glatt puré.
Ha puréen over i en kjele. Tilsett ketsjup, worcestersauce, eplecidereddik og salt. Gi det et oppkok og skru ned temperaturen. La det småputre under omrøring i 10-15 minutter. Smak til med ønsket mengde chili til slutt.
Sausen kan oppbevares i et tett glass en uke i kjøleskap om ikke alt brukes opp på en gang.
Spareribs
Fyr opp grillen på lav temperatur.
Lag krydderblandingen ved å blande alle krydderne godt sammen. Gni det inn på alle kanter av kjøttet. La ligge i fem minutter før grilling.
Det kan være smart å legge et ark aluminiumsfolie under ribbene ved grilling. Slik forhindrer du at fett og sukker drypper ned på flammene og får det til å blusse opp og brenne kjøttet. La kjøttet ligge på grillen i 50-60 minutter med lokk.
Pensle så mango bbq sauce på begge sider og la det steke videre i 5 minutter.
Coleslaw
Lag en rask og enkel coleslaw ved å finsnitte kål og grovraspe gulrot. Skvis saften av ½ sitron over. Bland majones, crème fraîche, sennep, salt, pepper og finhakket dill. Vend inn i kålblandingen.
Tips!
Det er fullt mulig å tilberede spareribs i stekeovnen også. Forvarm ovnen til 200 grader. Gni ribbene med krydderblandingen og stek i 30 minutter. Pensle så på bbq-saus. Vend og pensle ribbene ca hvert 5. minutt i 30 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆