viltkjøtt
Enkel finnbiff
Det er ikke høst før det putrer! Prøv denne raske, enkle og smakfulle gryten med finnbiff av reinsdyrskav.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 greinsdyrskav
2 sssmør (til steking)
250 gsjampinjong (fersk, eller annen sopp)
2 stkrødløk (store)
150 gbacon (i biter eller skiver)
1 dlvann
3 dlseterrømme
1 dlmelk
4 skivergeitost (ekte)
5 stkeinerbær (knuste)
en halv tstørket timian
400 gRosenkål
Fremgangsmetode
Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.
Del sopp og løk i båter og bacon i små terninger, og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.
Varm stekepanna på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryta etter hvert.
Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i 10 minutter.
Rens rosenkål, og kok mør i saltet vann. Sett til side.
Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryta trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i rosenkål rett før servering.
Dryss over litt frisk timian når gryta er ferdig, og server med kokte poteter og rørte tyttebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆