vegansk
Søtpotetfalafel med guacamole
En favoritt på kjøkkenbordet hjemme hos Mari Hult! Hun står bak vegetarbloggen.no, som er Norges mest leste vegetarblogg.
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 bokshermetiske kikerter
1 stksøtpoteter (mellomstor)
en halv stksjalottløk
2 feddhvitløk
1 tssalt
1 tsspisskummen
en halv tspaprikapulver
en halv tschilipulver
en halv tsingefær
en halv tskanel
6 sshvetemel
1 dæsjolivenolje (til steking)
4 stkpitabrød
10 stktomater (små)
1 håndfullsalat
Guacamole:
en halv stksjalottløk
1 og en halv feddhvitløk
2 stkavokado
1 stklime
1 klypesalt
Fremgangsmetode
Bruker du hermetiske kikerter heller du av laken og skyller kikertene. Forvarm stekeovnen til 220 grader.
Kle et stekebrett med bakepapir. Bakepapiret kan pensles med olje hvis du vil ha en ekstra sprø skorpe på falalfene, men dette er ikke nødvendig. Du kan også steke de i panne (da trenger du en del olje).
Skrell søtpotet, sjalottløk og hvitløk. Skjær søtpoteten i grove biter. Ha alt i en foodprocessor med kniver og kjør til det er grovhakket.
Ha over i en bolle, ha deretter sjalottløk, hvitløk, kikerter, salt, spisskummen, paprikapulver, chilipulver, ingefær og kanel i foodprocessoren. Kjør til kikertene er hakket godt opp.
Ha ette over i bollen med søtpotet og rør inn én og én spiseskje hvetemel til du har en relativt tørr deig som henger godt sammen.
Form boller av deigen, trykk de halvflate og fordel utover stekebrettet. Bak i 25-30 minutter, til falaflene er ganske stive i kantene. Du kan gjerne snu dem halvveis i steketiden.
Gjør klar tilbehøret mens de står i ovnen. Fyll pitabrødene med falafel, tilbehør og server!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆