vegetar
Falafel i pita
Falafel i pita er en vegetarisk smaksbombe. Perfekt om du vil ha en kjøttfri dag i uka.
10min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
2 bokserkikerter
en halv stkløk
1 stkhvitløksfedd
4 stkkvister bladpersille
1 tspaprikapulver
en halv tschilipulver
en halv tssalt
1 tsbakepulver
tre fjerdedeler dlsoyaolje (til steking ca)
4 sshvitløksdressing
Til servering:
en halv stkagurk
en halv stkrødløk
4 stksalatblad
4 stkpitabrød
Fremgangsmetode
Skyll 2 bokser kikerter godt med kaldt vann i et dørslag. La vannet renne av kikertene før du fortsetter.
Kjør avrente kikerter med 0,5 løk, 1 hvitløkfedd, 4 stilker bladpersille, 1 ts paprikapulver, 0,5 ts chilipulver, 0,5 ts salt og 1 ts bakepulver i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn masse.
Form små boller og trykk dem litt flate. Varm 0,5-1 dl olje i en stekepanne med høye kanter og stek kikertbollene i oljen på høy varme til gylne på begge sider.
Del 0,5 agurk i skiver, 0,5 rødløk i tynne båter og server kikertboller i pitabrød med agurkskiver, salatblad og hvitløksdressing.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆