vegetar
Indisk dal - vegetarisk linsegryte
Indisk linsegryte er en av de billigste middagene du kan ty til når lommeboka er skrapa. Dessuten er den både sunn, proteinrik, mettende, enkel, rask og skikkelig god!
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgul løk
2 feddhvitløk
1 stkrød chili
1 ssolje til steking
3 tsrød currypaste
1 tsgurkemeie
1 tsmalt koriander
1 tsspisskummen
2 ssfinrevet ingefær
2 stkgulrøtter
1 bokshermetiske tomater
1 bokskokosmelk
6 dlrøde linser (ferdig kokte, og skylt)
1 stklime (kun saften)
1 tssalt (smak til)
Fremgangsmetode
Surr hakket løk og hakket hvitløk i litt olje i en gryte.
Ha i finhakket chili uten frø, currypaste, gurkemeie, malt koriander, spisskummen og revet ingefær, og rør godt sammen.
Tilsett hermetiske tomater og kokosmelk, og kok opp.
Ha i revet gulrot og la det småkoke i ca fem minutter. Ha i de ferdig kokte røde linsene og varm opp.
Smak til med limesaft, og eventuelt salt.
Servér med for eksempel hakket fersk koriander, fersk rød chili og yoghurt naturell.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆