Til hovedinnhold
rotgrønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron

Ovnsbakte rotgrønnsaker passer til det aller meste av kylling og kjøtt. De kan også serveres alene som en egen grønnsaksrett, gjerne med litt reven parmesan over.

Ovnsbakte rotgrønnsaker med sitron og chili servert på hvit tallerken, på hvit bakgrunn.

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

200gsjalottløk

200grødbete og gulbete i båter

200ggulrot i staver - gjerne forskjellige farger

200gsellerirot i trekanter

200gpersillerot

1dlolivenolje

1stksitron i skiver

1stkrød chili

1sssukker

1tssalt

Fremgangsmetode

Skrell sjalottløken og del den i fire.
Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller båter.
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form sammen med sitronskiver.
Del chilien i to på langs og fjern frøene. Legg chilien sammen med de andre grønnsakene.
Hell olivenolje over grønnsakene og dryss på sukker og salt.
Bak grønnsakene i ovn på 180°C i 20-25 minutter til de er møre og har fått en gyllen fin farge. Vend forsiktig blandingen underveis.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit