vegetar
Vegetar tikka masala med søtpoteter og kikerter
Sunn og god vegetarmiddag – en herlig indisk tikka masala med få ingredienser og mye smak.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 porsjoner
en halv stksøtpoteter (skrelt og skåret i små terninger)
3 stkvårløk (grovhakket)
2 feddhvitløk (grovhakket)
1 ssingefær (finhakket)
1 bokskikerter
2 sstikka masala spice mix
3 sstomatpure
3 dlnaturell yoghurt
1 tsakasiehonning
1 klypesalt og pepper (kayennepepper, grovhakket frisk koriander)
Fremgangsmetode
Varm olje i en stekepanne, og stek søtpotetterningene i noen minutter. Tilsett deretter vårløk og finhakket hvitløk, og stek et par minutter til.
Skyll kikertene, og hell dem i stekepannen med ingefæret. Stek et par minutter, og dryss tikka masala spice mix over. Rør rundt så krydderet blir fordelt skikkelig, og stek slik at krydderet får litt varme i seg.
Tilsett tomatpuré, yoghurt og honning, og rør godt. La småkoke under lokk i 5 minutter.
Smak til med salt, pepper, grovhakket koriander og kayennepepper, og dryss frisk koriander over.
Serveres med raita, ris og naanbrød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆