vegetar
Vegetarfrikadeller med hummus og appelsinsalat
Klar for en vegetarmiddag litt utenom det vanlige? Vegetarfrikadeller med hummus, appelsinsalat og krydrede kikerter er julens mest spennende vegetarmiddag!
10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Vegetarfrikadeller:
400 gkikerter
100 gløk (finhakket)
20 gfersk persille (finhakket)
1 feddhvitløk (finhakket)
75 ghavregryn
2 tsspisskummen
1 tspaprikapulver
en halv tssalt (smak til)
en halv tspepper (smak til)
2 ssolje til steking
Hummus:
200 gkikerter
50 gtahini
2 ssolivenolje
2 sssitronsaft
1 feddhvitløk (finhakket)
en halv tsspisskummen
en fjerdedel tssalt (smak til)
en fjerdedel tspepper (smak til)
Sprø kikerter:
1 bokskikerter
1 ssmeierismør
1 ssrøkt paprikapulver
Appelsinsalat:
3 stkappelsiner (skrelt, og skåret i tynne skiver)
1 stkgranateple (renset)
2 ssolivenolje
Fremgangsmetode
Vegetarfrikadeller
Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en food processor.
Kjør det til det er grovhakket og begynner å forme en farse. Det skal fortsatt ha litt tekstur.
Form blandingen til små frikadeller eller burgere. Hvis blandingen er for klissete, kan du tilsette litt mer havregryn.
Varm oljen i en stekepanne på middels varme. Stek vegetarfrikadellene i 3-4 min på hver side til de er gylne og gjennomstekt.
Hummus
Ha kikerter, tahini, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, spisskummen, salt og pepper i en food processor.
Kjør blandingen til den er glatt og kremaktig. Hvis den blir for tykk, kan du tilsette litt vann.
Smak evt. til med mer sitronsaft, salt eller krydder.
Sprø kikerter
Stek kikertene i smør til de er sprø, og tilsett røkt paprikapulver mot slutten.
Appelsinsalat
Legg et tynt lag med appelsiner på et fat.
Drypp med olivenolje og topp med frikadeller, hummus, sprø kikerter og granateplekjerner.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆