vegetar
Vegetarnachos i langpanne
Fredagstacoen har fått en utfordrer! Vegetarnachos i langpanne er enkel helgekos!
10min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 stkstor pose tortilla- eller nachochips
150 grevet ost
Salat, salsa, guacamole og rømme til servering
Tacofyll:
2 stkhermetikkbokser med linser og bønner (eller 1 pakke á 300 gram soyafarse )
1 og en halv dlvann
3 ssrapsolje (ca)
1 stkhvitløksfedd
1 ssspisskummin
1 sspaprikapulver
1 tstørket oregano
Litt chilipulver, etter smak
en fjerdedel tssukker
salt og pepper
tomatpuré
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader.
Varm opp oljen i ei stekepanne. Finhakk hvitløken og surr den i 2-3 minutter på medium varme.
Tilsett spisskummin, paprikapulver, oregano, chili og litt sukker. Rør godt. Pass på så det ikke svir seg. Tilsett ca. 1/2 ts salt og litt nykvernet pepper – smak til. Til slutt kan du røre inn 1-2 ss tomatpuré.
Ha linser og bønner i en sil, og skyll dem godt i friskt vann. Tilsett bønner, linser og 1,5 dl vann i stekepanna. Bland godt, og stek til mesteparten av vannet er borte.
Legg et bakeark på ei langpanne. Fyll på med tacochips, ha på tacofyll og topp med revet ost. Gratinér i ovnen på 200 grader til osten er smeltet og gyllen.
Server med rømme, salsa, guacamole og en frisk salat!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆