vegetar
Vegisterkaker i pitabrød
Vegisterkaker i pitabrød er en gavepakke til alle som ønsker å spise mindre kjøtt i førjulstiden. De er så gode at de nesten overgår originalen.
3t / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 og en halv dlbasmatiris (tørr)
500 gblomkål (i mindre buketter)
1 stkgrønnskasbuljong (terning)
2 dlhavregryn (lettkokte)
1 tsingefær (malt)
en halv tsrevet muskatt
1 klypesalt og pepper
1 dæsjsmør (til steking)
8 stkpitabrød
Smørdampet rosenkål og erter:
500 gRosenkål
2 og en halv sssmør
250 gselskapserter (frosne)
1 tsflaksalt
2 ssvårløk (finhakket)
1 ssbladpersille (fersk)
2 ssmandelskiver (ristet)
Fremgangsmetode
Kok ris som anvist, i lettsaltet vann.
Kok blomkålen mør sammen med grønnsakbuljong. Hell av vannet og la blomkålen dampe seg tørr.
Ha kokt ris, blomkål, havregryn, ingefær og muskatnøtt i en blandebolle. Bruk stavmikser til å kjøre til en jevn masse. Smak til med salt og pepper. Sett deigen i kjøleskapet så lenge du har tid til. Helst 2-4 timer.
Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme. Form vegisterdeigen til passe store kaker og brun godt på begge sider. Senk temperaturen og stek til kakene er gjennomvarme.
Varm opp pitabrødene som anvist og fyll med vegisterkaker og smørdampede grønnsaker.
Smørdampet rosenkål og erter
Kok opp vann i en kasserolle og tilsett rosenkål, smør og salt. La det koke til rosenkålen så vidt er mør (3-5 minutter).
Tilsett selskapsertene rett før rosenkålen er ferdig kokt. Ertene skal kun varmes opp.
Hell av kokevannet, legg litt smør i kasserollen og dryss over finsnittet vårløk, bladpersille og ristede mandelskiver.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆