Til hovedinnhold
kylling

Coq au vin

Coq au vin betyr hane i vin, men i Norge bruker vi kylling i denne franske tradisjonsrike gryteretten fra Burgund-regionen. Kyllingen blir kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder. Den krever litt tålmodighet å lage, fordi kyllingen ligger i marinade natten over. Men en fyldig og smaksrik gryterett blir resultatet, så da bør det være vel verdt ventetiden.

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du:

1stkhel kylling

100glettsaltet sideflesk

1 og en halvtssalt

tre fjerdedelertsmalt hvit pepper

20stksjalottløk

250gsjampinjong

25gsmør

10ghvetemel

1tstomatpure

1klypefrisk timian

Marinade:

3 og en halvdlrødvin

2stkhvitløksfedd

1stklaurbærblad

2ssfrisk timian

Fremgangsmetode

Bruk en kylling på ca. 1500 gram. Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
Marinaden: Hakk timian og press hvitløken. Bland alle ingrediensene. Legg i kyllingstykkene og sett dem kjølig natten over.
Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp.
Skjær sideflesket i små biter og stek det i en panne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen.
Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres gjerne med poteter, ris eller brød. Pynt med timian før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn