Til hovedinnhold
kylling

Kylling på grillen med toscanapoteter

Er du lei av å grille kylling eller kalkun til en tørr skosåle? Her får du tre metoder som kan redde grillmiddagen i kveld.

1t 40min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

800gkyllinglår (eller lårside av kalkun)

600gnypoteter

1klypefrisk rosmarin

1stkhvitløk (fersk, hel)

1klypesalt og pepper

2ssextra virgin olivenolje (god )

1posebabyspinat

25stkcherrytomater (ca.)

en halvstksitron (saften)

4ssextra virgin olivenolje (god)

1klypefrisk basilikum

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Start med potetene. Del dem i fire og legg dem i dobbelt lag med folie. Del hvitløken i to horisontalt. Legg hvitløken sammen med potetene, 2 grener rosmarin og et godt dryss med flaksalt og pepper.
Hell olivenolje over og pakk sammen folien slik at du har en tett pakke. Legg den på indirekte varme og grill til potetene er ferdige. Du kan tilberede dem på samme måte i stekeovnen hvis du heller vil det.
Grill lårstykkene noen minutter på direkte varme. Legg dem over på indirekte sone til de har fått en kjernetemperaturen på cirka 65 grader. La kjøttet hvile mens du lager salaten.
Del tomatene i to og legg dem i en bolle sammen med spinat og masse basilikumsblader. Krydre med sitronsaft og olivenolje rett før servering. Et dryss pepper og flaksalt hever smaken.
Server kylling eller kalkun med toscanapoteter og tomatsalat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn