Til hovedinnhold
kylling

Kyllinggryte med epler og poteter

Salat eller dampede aspargesbønner er perfekt tilbehør til kyllinggryta. Og godt brød, selvsagt.

1t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

1stkkylling (hel kylling eller kyllinglår)

1stkløk

2stkstangselleri

150gbacon i biter

3dleplecider (tørr usøtet eller juice)

3dlgrønnsaksbuljong

2stkepler

400gsmå poteter

2dlcrème fraîche

frisk estragon (eller persille)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180 °C.
Bruk ei stor gryte eller dyp panne med lokk.
Skjær løk og selleri i biter.
Varm gryta med litt olje og fres bacon, løk og selleri. Ta det ut av gryta.
Ha i litt mer olje, og stek kyllingen gyllen på alle sider.
Ha grønnsakene tilbake i gryta, hell over cider og kraft og ha på lokket. Sett gryta i ovnen og la den stå i 50 minutter.
Tilsett poteter og eplebåter og la den stå 20 minutter til i ovnen (kyllingen er ferdig når det kommer klar kraft ut når du stikker en kniv inn).
Rør inn crème fraîche, smak til med salt, pepper og frisk sitron. Server med friske urter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn