Til hovedinnhold
kylling

Thai kyllingfilet i ovn

Hiv alle ingrediensen i en form, smell den inn i ovnen, og dekk bordet eller sett på en klesvask mens middagen lager seg selv.

Thai kyllingfilet i ovn

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

kyllingfilet

rødløk

purreløk

kokosmelk

matyoghurt (evt. crème fraîche eller ekstra boks kokosmelk)

paprikakrydder

red curry paste

karrikrydder

hvitløkskrydder

salt og pepper (smak til)

maisenna (om nødvendig)

peanøtter

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 180 grader. Kutt kyllingfiletene i passelige biter og legg i en ildfast form sammen med grønnsakene.
Miks sammen resten av ingrediensene i en liten kjele og la det få et oppkok. Smak til om du ønsker sausen mildere eller sterkere, juster med litt maisennajevning om du vil ha den fyldigere.
Hell over formen og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.
Dryss over litt peanøtter og urter rett før servering. Server gjerne med salat og ris.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆