Til hovedinnhold
mat inspirasjon

Hjemmelaget julesennep

Sennep er viktig tilbehør til julematen, og hjemmelaget julesennep er enklere å lage enn du kanskje tror. Du kan også sette julesmak på sennepen.

Hjemmelaget julesennep

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

2dlsennepsfrø (gule)

1dlsennepsfrø (brune)

4dleplejuice

7sseplesidereddik

1dlhonning

2tssalt

en halvtsallehånde (ingefær og/eller gurkemeie, valgfritt)

1dlolje (nøytral, f. eks. solsikke­- eller rapsolje)

Fremgangsmetode

Kok opp sennepsfrø og eplejuice i en kjele, og la det småkoke i 5 minutter.
Ha innholdet i kjelen over i en food processor eller blender og kjør til det får en grøtaktig konsistens. (Alternativt kan du bruke stavmikser.)
Ha den grøtaktige massen over i en bolle, og visp inn eddik, honning, salt og krydder. Visp inn oljen til slutt, og smak så eventuelt til med mer salt, eddik eller honning.
Ha sennepen over på rene glass med lokk.
Oppbevares kjølig
Tips: Vil du gi sennepen enda mer julepreg, kan du tilsette litt finrevet appelsinskall og ½ ts malt nellik.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn