mat inspirasjon
Slik lager du fransk potetmos
Til og med potetmosen i Frankrike er mer elegant enn den norske! Den er så fløyelsaktig og myk at vi bare må dele hemmeligheten til hvordan du gjør det.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
600 gmelne poteter
1 tssalt
100 gmelk
2 stkegg
1 sssmør
litt revet ost (blandes inn til slutt om ønskelig)
Fremgangsmetode
Kok potetene til de er ordentlig møre. Du vet de er klare når du kan stikke en gaffel gjennom uten å få noe motstand.
Finmos potetene. Helst med potetpresse, eller bruk en silikonsleiv til å presse potetene gjennom en sil.
Tilsett salt, melk, egg og smør. Bland godt til hver ingrediens er godt inkorporert før du legger til neste ingrediens.
Når alt er godt blandet, sjekker du om konsistensen og smaken er som du ønsker. Hvis den er for fast, tilsett litt melk. Hvis smaken er litt kjedelig, tilsett smør.