Til hovedinnhold
middagstips

Lys lapskaus med kjøttpølse

Lys lapskaus er rimelig og god hverdagsmat for hele familien. Rester av grønnsaker og pølser er perfekt å bruke i den lettvinte gryteretten.

Lys lapskaus med kjøttpølse

40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

kjøttpølse (i tykke skiver)

smør

gul løk (i grove biter)

små poteter (i terninger)

liten kålrabi (i terninger)

liten sellerirot (i terninger)

persillerot (i terninger)

store gulrøtter (i skiver)

vann

grønnsaksbuljongterninger

salt

pepper

bladpersille

Fremgangsmetode

Skjær pølsen i tykke skiver. Smelt smør i en stor gryte og brun pølsebitene godt. Løft ut og sett til side.
Del løken i store biter og stek blank og myk under omrøring.
Skrell rotgrønnsakene og skjær i omtrent like biter, 2-3 cm. Skjær gulrøttene i ca. 1 cm tykke skiver.
Ha alle rotgrønnsakene i gryta med løken og hell over vann og buljongterning. Kok opp under lokk. Senk temperaturen og la alt småkoke til grønnsakene er møre.
Tilsett pølsebitene og smak til med salt og kvernet pepper. La alt bli gjennomvarmt.
Server med lapskausen med et dryss finhakket bladpersille, flatbrød og godt smør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆