Til hovedinnhold
middagstips

Tradisjonelle kålruletter

Saftige kålruletter med gulrot, potet og saus er herlig tradisjonsmat. Her får du tipsene som gir perfekt resultat hver gang.

Tradisjonelle kålruletter

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gkarbonadedeig

en halvstkfinhakket sjalottløk

1 og en halvtssalt

en fjerdedeltspepper

en fjerdedeltsmalt muskat

en fjerdedeltsmalt ingefær

en fjerdedeltsmalt allehånde

2 og en halvsspotetmel

2dlmelk

12stkkålblader

2 og en halvdlbuljong

2sssmør

Fremgangsmetode

Bland sammen kjøtt, krydder og potetmel. Kjør sammen og spe på med litt og litt melk i foodprocessoren. Kjør sammen på høy hastighet.
Ta kålbladene fra stilken, skjær bort den tykkeste delen av stilken. Er kålbladene store kan de deles i to. Forvell bladene ca. 1 minutt i fosskokende vann som er lettsaltet. Avkjøl i kaldt vann og renn av.
Legg ca. 50 gram kjøttfarse i hvert blad, brett det sammen som en pakke. Legg pakkene tett i en ildfast form.
Slå over buljong og litt smør i formen. Dekk til med aluminiumsfolie og stek i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
Server kålruletter med kokte poteter, grønnsaker og rørte tyttebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn