Til hovedinnhold
middagstips

Potetgrateng med pølser

Poteter og pølser er alltid en favoritt, og når du lager det i form med fløte og ost har du en rask og enkel hverdagsmiddag.

Potetgrateng med pølser

35min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

1stkløk

2stkhvitløksfedd

800gkokefaste poteter

1sssmør

3dlfløte

2dlmelk

1stkbrokkoli

5stkkjøttpølser

3dlrevet Jarlsberg eller annen revet ost

4stktomater

salt og pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 210 grader. Finhakk løk og hvitløk og del potetene i skiver. Fres løk og hvitløk i en kjele med smør til det er mykt, ca. 3 minutter.
Legg i potetskivene og hell over fløte og melk. Du kan godt bruke matfløte i retten. Potetene skal være akkurat dekket. La småkoke under omrøring i ca. 15 minutter. Vend inn halvparten av osten, og smak til med salt og pepper.
Del brokkoli i biter, pølser og tomater i skiver, og ha alt i en ildfast form. Hell over potetblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen til osten er gyllen, ca. 10-15 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn