Til hovedinnhold
norsk

Karbonader med gulrot- og kålstuing

Stuingen med gulrøtter og kål er en god gammel klassiker, og passer perfekt til karbonader!

Karbonader med gulrot- og kålstuing

25min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

8stkkarbonader

Gulrot- og kålstuing:

3stkgulrøtter

en fjerdedelstkhodekål

2sssmør

3sshvetemel

4dlmelk

en halvtssalt (smak til)

en halvtspepper

en halvtsrevet muskat

Ovnsbakte mandelpoteter:

10stkmandelpoteter

2ssrapsolje

1 og en halvtsmaldonsalt

Fremgangsmetode

Gulrot- og kålstuing

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på middels varme. Visp inn hvetemelet og spe med melken. Rør hele tiden til det koker opp.
La sausen småkoke 3-4 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper.
Skrell gulrøttene og skjær de i små biter. Vask og strimle hodekålen.
Kok opp en kjele med vann med litt salt i og ha i grønnsakene når vannet koker. La de koke seg møre i 4-5 minutter. Ikke kok for lenge.
Hell av vannet, la de dampe litt, for så å blande de med den hvite sausen.

Ovnsbakte mandelpoteter

Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Vask mandelpotetene godt, tørk av, og ha dem i en ildfast form.
Ringle over olje og strø over salt, vend godt sammen.
Stek i ovnen i ca. 20 minutter.

Karbonader

Legg karbonadene i ett lag utover et bakepapirkledd stekebrett, eller i en ildfast form. Stek på 210 grader i ca. 8 minutter til gjennomvarme.
Har du plass i ovnen er det supert å legge karbonadene inn med potetene de siste 8-10 minuttene av steketiden, så er alt ferdig samtidig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn