Til hovedinnhold
dessertpai

Dumplings med epler

Eplekake på en ny og morsom måte! Serveres med vaniljeis!

Dumplings med epler, servert på hvit tallerken med vaniljeis. En hånd holder tallerkenen over et lyst trebord.

40min / 25min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

2stkgrønne epler

3dlhvetemel

1klypesalt

2tssukker

100gsmør

2ssvann

Saus:

30gsmør

2 og en halvdlbrunt sukker

1sssirup

1dlvann

Fremgangsmetode

Varm stekeovnen til 180 grader.
Sikt hvetemel og salt i en bolle, tilsett sukker og kna inn smøret. Tilsett vannet, og kna det sammen til en myk deig. Tilsett mer smør om deigen blir tørr. Del deigen i 8 like emner.
Skrell og del eplene i fire båter. Klem hvert deigemne rundt eplene og form det til en dumpling. Ha epledumplingene i en smurt ildfast form.
Varm opp en kjele til middels høy varme. Tilsett smør, brunt sukker, vann og sirup. Rør slik at sukkeret blir oppløst, og kok opp.
Hell sausen over eplene og stek epledumplingene i 30-40 minutter, til dumplingene er gylne og fine.
Server med vaniljeis!

Dumplings med eple

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit