dessertpai

Smuldrepai med bær og råkrem

Får du plutselig gjester eller rammes av akutt søtsug, er det greit å ha en enkel og rask kakeoppskrift for hånden. Da er smuldrepai med bær perfekt. Er du ekstra raus lager du en hjemmelaget råkrem til, en slags vaniljekrem som ikke krever koking!

Hvit ildfast form med smuldrepai med bær. Det er tatt en stor skje av desserten, og en tresleiv ligger på toppen av formen.

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Smuldrepai med bær:

3dlhvetemel (bytt gjerne ut litt av hvetemelet med havregryn)

100gsmør

1lbær (gjerne en blanding av blåbær, bringebær, rips og bjørnebær)

3sssukker

en halvsspotetmel

tre fjerdedelerdlsukker (til å sukre bærene, kan sløyfes hvis bærene er søte)

Råkrem:

2dlkremfløte

2stkeggeplommer

2sssukker

1tsvaniljesukker

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 225 grader.
Bland mel og sukker i en bolle. Skjær smøret i terninger og bland det i. Kna med fingrene til en fin masse.
Bland bær, sukker og potetmel i en ildfast form og fordel smuldredeigen over bærene.
Stek på midterste rille i ovnen i 15–20 min.

Råkrem

Pisk fløten. Visp i eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Server sausen til paien.

Tips

Du kan også servere vaniljekrem, vaniljeis eller vaniljesaus til smuldrepaien.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit