dessertpai
Smuldrepai med bær og råkrem
Får du plutselig gjester eller rammes av akutt søtsug, er det greit å ha en enkel og rask kakeoppskrift for hånden. Da er smuldrepai med bær perfekt. Er du ekstra raus lager du en hjemmelaget råkrem til, en slags vaniljekrem som ikke krever koking!
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Smuldrepai med bær:
3 dlhvetemel (bytt gjerne ut litt av hvetemelet med havregryn)
100 gsmør
1 lbær (gjerne en blanding av blåbær, bringebær, rips og bjørnebær)
3 sssukker
en halv sspotetmel
tre fjerdedeler dlsukker (til å sukre bærene, kan sløyfes hvis bærene er søte)
Råkrem:
2 dlkremfløte
2 stkeggeplommer
2 sssukker
1 tsvaniljesukker
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 225 grader.
Bland mel og sukker i en bolle. Skjær smøret i terninger og bland det i. Kna med fingrene til en fin masse.
Bland bær, sukker og potetmel i en ildfast form og fordel smuldredeigen over bærene.
Stek på midterste rille i ovnen i 15–20 min.
Råkrem
Pisk fløten. Visp i eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Server sausen til paien.
Tips
Du kan også servere vaniljekrem, vaniljeis eller vaniljesaus til smuldrepaien.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆