dessertpai

Smuldrepai med blåbær

Blåbær er ren medisin – ikke på boks, men på tue! Plukk dem selv eller kjøp dem i butikken, og du har velsmakende vitaminbomber som blant annet kan brukes til herlig smuldrepai.

Smuldrepai med blåbær, laget i hvit ildfast form, servert på trefjøl med vaniljekrem. Blå linserviett og ferske blåbær ved siden av.

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Superenkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

300gblåbær

30gsukker

Smuldredeig:

100gromtemperert smør

100gsukker

100ghvetemel

50glettkokte havregryn

Fremgangsmetode

Skjær smøret i terninger og bland det sammen de tørre ingrediensene.
Bruk fingrene og kna det sammen. Husk at du ikke skal lage en glatt deig, smøret kan gjerne ligge litt i klumper.
Knus bærene lett, og smak til med sukker.
Legg bærene i en ildfast form, ca. 20-24 cm, og fordel smuldredeigen oppå.
Stek i 20-30 minutter på 200 grader, til smuldredeigen på toppen er gylden.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit