dessertpai
Verdens enkleste epleterte
Ikke tid til å bake eplekaken fra bunnen av? Denne epleterten blir luftig og litt smuldrete, og egner seg godt sammen med iskrem eller vaniljesaus.
20min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
4 porsjoner
4 platerbutterdeig
2 stkepler (gjerne norske)
en halv dlbrunt sukker
en halv stksitron (kun saften)
1 ssmelis
Fremgangsmetode
Tin butterdeigplatene på kjøkkenbenken ca. 15 min før du skal bruke dem.
Del eplene i skiver og ha de i en bolle sammen med brunt sukker og sitronsaft. La det stå på benken i ca. 10 minutter.
Legg butterdeigsplatene på et bakepapirkledd stekebrett, og riss ut en kant rundt hver plate, ca. 1 cm fra kanten. Du skal kun risse, ikke skjære helt gjennom.
Legg epleskivene etter hverandre, i midten av hver butterdeigsplate, innenfor kanten. Hell over litt av væsken fra bollen.
Stekes i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-20 minutter.
Strø over melis og server med iskrem, pisket krem eller vaniljesaus.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆