middagspai

Butterdeigsterter med pære, pepperbrie og spekeskinke

Luftige og sprø speketerter er supre til selskap. Terter av butterdeig krever liten innsats, ser lekre ut og smaker skikkelig deilig.

Butterdeigsterter med pære og pepperbrie servert på hvitt fat. Toppet med babyleaf og spekeskinke. Sennepsaus i liten blå skål ved siden av.

12min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Butterdeigsterter:

1pkfrossen butterdeig (plater)

1pkkremost med hvitløk og urter (125 gram)

1stkFryd Brie Pepper

1stkpære

1pkbabyleaf salatmix

12skiverspekeskinke

Sennepssaus:

1sssennep (fks. Dijon)

1sshonning

1sssitronsaft

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir 12 små butterdeigsterter.
Sett stekovnen på 220 grader, ta butterdeigsplatene ut av frysen og la dem tine på benken i 20 minutter. Kle to stekebrett med bakepapir.
Del hver av de seks platene i to. Snitt hvert hjørne med en kniv og brett inn kantene. Prikk midten med en gaffel.
Vask pæren, del den i to, rens den og skjær i tynne skiver. Skjær pepperbrien i tynne skiver.
Legg en teskje kremost i hver butterdeigsfirkant. Dander et par pæreskiver og pepperbrien oppå.
Sett stekebrettet i ovnen og la det steke 10–12 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med så de ikke blir for mye stekt.
Ta tertene ut av ovnen og la dem kjøle seg litt ned før du legger på litt Baby Leaf Salat og en skive spekeskine på toppen.

Sennepssaus

Rør sammen sennep, honning og sitronsaft i en liten skål.
Server tertene lunkne eller romtempererte med dressingen ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit