middagspai
Butterdeigsterter med pære, pepperbrie og spekeskinke
Luftige og sprø speketerter er supre til selskap. Terter av butterdeig krever liten innsats, ser lekre ut og smaker skikkelig deilig.
12min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Butterdeigsterter:
1 pkfrossen butterdeig (plater)
1 pkkremost med hvitløk og urter (125 gram)
1 stkFryd Brie Pepper
1 stkpære
1 pkbabyleaf salatmix
12 skiverspekeskinke
Sennepssaus:
1 sssennep (fks. Dijon)
1 sshonning
1 sssitronsaft
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir 12 små butterdeigsterter.
Sett stekovnen på 220 grader, ta butterdeigsplatene ut av frysen og la dem tine på benken i 20 minutter. Kle to stekebrett med bakepapir.
Del hver av de seks platene i to. Snitt hvert hjørne med en kniv og brett inn kantene. Prikk midten med en gaffel.
Vask pæren, del den i to, rens den og skjær i tynne skiver. Skjær pepperbrien i tynne skiver.
Legg en teskje kremost i hver butterdeigsfirkant. Dander et par pæreskiver og pepperbrien oppå.
Sett stekebrettet i ovnen og la det steke 10–12 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med så de ikke blir for mye stekt.
Ta tertene ut av ovnen og la dem kjøle seg litt ned før du legger på litt Baby Leaf Salat og en skive spekeskine på toppen.
Sennepssaus
Rør sammen sennep, honning og sitronsaft i en liten skål.
Server tertene lunkne eller romtempererte med dressingen ved siden av.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆