middagspai
Kyllingpai med rødbeter, løk og sjampinjong
Pai med kylling og sjampinjong er perfekt lunsjmat.
40min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til 1 paibunn:
125 gsmør
200 ghvetemel
2 ssvann
Dette trenger du til fyllet:
1 pkDen stolte hane Stekt & skivet kyllingfilet
5 stkegg
3 dlmelk
1 tssalt
en halv tspepper
50 gsjampinjong (stekt)
50 grødløk (i biter)
6 skiverkokte rødbeter (fra glass eller vakuumpakket, hakket)
2 sshakket frisk timian
Fremgangsmetode
Lag paibunnen. Smuldre smør og mel, gjerne i en food processor. Tilsett kaldt vann til en jevn deig. La den stå kaldt ½–1 time. Du kan også kjøpe ferdig paideig.
Kjevle ut deigen eller trykk den direkte ut i paiformen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i 10–15 minutter til den er litt gyllen.
Legg kyllingbitene i paiskallet. Bland egg, melk, salt og pepper og hell over fyllet.
Topp med sjampinjong, løk, rødbeter og timian.
Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter til den er gyllen og eggeblandingen har stivnet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆