middagspai
Restepai med juleskinke
Rester av julematen er godt å ha! Bruk restene av juleskinken i en lekker og mettende pai til julefrokosten, til lunsj eller når dere har lyst på noe enkelt i juledagene.
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 håndfullJuleskinke (rester i biter)
5 stkegg
3 og en halv dllettmelk
1 dæsjrevet ost
en fjerdedel tsmalt muskatt
en fjerdedel tsmalt ingefær
1 klypesalt og pepper
Topping:
10 stkcherrytomater
1 stkpaprika rød (i biter)
1 dæsjbladpersille
Fremgangsmetode
Elt deigen sammen for hånd eller kjør alle ingrediensene i en hurtigmikser. Ta deigen ut av bollen, dekk den med plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i ca. 30 min.
Smør en paiform med smør. Kjevle ut deigen og klem den ut i formen. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek den i 10 minutter på 200 grader.
Fordel juleskinken over paibunnen. Visp sammen egg, melk, ost og krydder og hell det over skinken. Skjær paprika og tomater i biter og stek det i en stekepanne. Fordel det over paifyllet. Stek paien på 200 grader i ca. 30 minutter.
Server gjerne med granateple og en frisk salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆