middagspai
Sprø pai med spinat og fetaost
Gjestene dine kommer til å elske denne deilige paien med spinat, fetaost og soltørkede tomater!
40min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Paibunn:
125 gkaldt smør (i terninger)
190 ghvetemel
1 klypesalt
3 sskaldt vann
1 sssmeltet smør (+ 1 ss hvetemel til smøring av paiform)
Paifyll:
450 gfrossen spinat (tint)
1 stkgul løk (finhakket)
1 feddhvitløk (finhakket)
1 ssOlivenolje til steking
150 gfetaost (i terninger)
3 stksoltørkede tomater i olje (strimlet)
4 stkegg
3 dlmelk eller fløte
1 og en halv tsdijonsennep
1 tsrevet sitronskall
en halv tssalt
en fjerdedel tspepper
Fremgangsmetode
Paibunn
Skjær kaldt smør i små terninger og smuldre sammen med hvetemel og en klype salt. Bruk food processor med pulsfunksjon dersom du har det.
Tilsett én og én skje med kaldt vann til du kan samle deigen til en klump. Klapp deigen flat, pakk inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt 1 ss smør til å pensle paiformen med. Dryss over mel og rist av eventuelt overflødig mel.
Dryss litt mel på et bakepapir og legg på paideigen. Dryss litt mel på toppen og dekk med nytt bakepapir. Kjevle ut til en jevnt tynn bunn som er stor nok til å dekke hele paiformen.
Fjern det ene bakepapiret og legg paibunnen over formen. Press godt inn i sidene la deigen henge litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel og sett kaldt i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200˚C. Legg et bakepapir på paiformen og fyll med tørkede erter eller ris – vekten holder bunnen på plass. Forstek bunnen midt i ovnen i 15 minutter.
Paifyll
Senk ovnstemperaturen til 175˚C.
Finhakk løk og hvitløk og surr i olje på middels sterk varme til løken er blank og mør.
Pisk sammen egg, melk eller fløte, dijonsennep og sitronskall, og smak til med salt og pepper.
Klem ut overflødig væske av den tinte spinaten og bland sammen med stekt løk.
Rør sammen egg og spinat og hell blandingen over paiskallet.
Skjær fetaost i terninger og strimle soltørkede tomater. Fordel jevnt utover paien.
Stek paien på rist midt i ovnen i 30-40 minutter. Når eggeblandingen er helt stiv er paien klar til servering.
Spinatpaien kan serveres varm, lun eller avkjølt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆