pannekaker
Luftige amerikanske pannekaker med blåbær
Disse amerikanske pannekakene er så luftige at du nærmest kan bruke dem som hodepute. Alt avhenger av én essensiell ingrediens.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
3 og en halv dlhvetemel (+ 1ts til blåbær)
2 tsbakepulver
en halv tsnatron
1 sssukker
1 klypesalt
3 og en halv dlkefir
1 stkegg
2 sssmør
2 dlblåbær, friske
smør til steking
Fremgangsmetode
Smelt smøret, og la stå slik at det blir avkjølt.
Bland alle de tørre ingrediensene (utenom blåbærene) i en bolle. Bland sammen egg, kefir og smeltet smør i en annen bolle.
Hell det våte i det tørre, og bland forsiktig med en visp. Her er det viktig å ikke vispe for intenst, for da kan du ende opp med tunge og flate pannekaker. La det heller være noen melklumper igjen – de gjør faktisk bare godt!
Dryss 1 ts hvetemel over blåbærene, og vend de rundt slik at de får et tynt lag mel på alle sider. Dette er for å unngå at bærene synker til bunnen av røren. Vend blåbærene forsiktig inn i røren, og la stå og svelle i 10 minutter.
Smelt litt smør i en stekepanne.
Bruk en iskremskje til å «grave ut» røre. Det er plass til cirka tre pannekaker i en stor stekepanne.
Stek på middels varme til de begynner å boble på oversiden. Snu rundt, og stek en liten stund til. Legg på en bakerist, og fortsett til all røren er brukt opp. Serveres lune med smør og sirup.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆