pannekaker
Pannekaker med salt karamellsaus
Lag en liten stabel med nystekte pannekaker, hell over salt og gyllen karamellsaus og topp med friske bær som bjørnebær og blåbær. Det er toppen av lykke!
30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Salt karamellsaus:
150 gsukker
2 ssvann
1 og en halv dlfløte (varm)
70 gsmør
2 klypemaldonsalt
Pannekaker:
5 dlhvetemel
1 tsbakepulver
3 sssukker
50 gsmør
3 stkegg
3 dlmelk
Til pynt:
1 kurvbjørnebær
1 kurvblåbær
Fremgangsmetode
Salt karamellsaus
Kok sukker og vann til lys karamell. Rør inn smøret og ta kjelen av platen. Tilsett den varme fløten og la det småkoke under omrøring til alt er løst opp. Avkjøl. Smak til med salt.
Pannekaker
Visp sammen alle ingredienser til pannekakene. La røren svelle i minst 15 minutter. Stek små pannekaker i smør.
Til pynt
Hell karamellsaus over pannekakene ved servering og topp med rikelig med bær.
Tips!
Knus pistasjnøtter fint og ha dem i pannekakerøren. Det gir ekstra god smak.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆