pasta
Ekte pasta carbonara
Du har kanskje spist en skikkelig god pasta carbonara på ferie i Italia, men ikke fått dreisen på den hjemme på ditt eget kjøkken? Her får du triksene som gir deg en ekte pasta carbonara.
25min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 gspaghetti (eller tagliatelle)
3 stkeggeplommer
1 stkegg
2 dlraspet pecorino (eller parmesanost (eller en blanding))
200 gbacon i stykke
1 dæsjsalt (smak til)
1 dæsjnykvernet pepper (smak til)
1 ssolje
Fremgangsmetode
Del baconstykket i terninger og sprøstek i en middels varm panne. Ikke bruk for høy temperatur. Du vil at fettet skal smelte og renne fra slik at det blir ordentlig sprøstekt. Dette tar litt tid.
Pisk eggene sammen. Rasp osten og bland sammen med eggene. Spar litt ost til topping! Kvern godt med pepper over. Spar saltingen helt til slutt!
Kok opp rikelig vann i en stor gryte. Når vannet fosskoker legger du i pastaen. Kok etter anvisning på pakken! Hell av vannet. Ha litt olje i gryta og hell pastaen tilbake. Rør rundt i oljen.
Hell egg- og osteblandingen over ferdigkokt pasta og vend det godt inn. Ha plata på lav temperatur slik at eggene koagulerer så vidt, men ikke så varmt at det blir ”eggerøre”. La osten smelte litt.
Vend inn sprøstekt bacon og smak eventuelt til med salt til slutt.
Dander pastaen på fire tallerkener og topp med litt ekstra revet ost.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆