pasta
Ekte spagetti bolognese
Spagetti Bolognese er enkel og ærlig mat som er perfekt å nyte i godt selskap. Med litt ekstra tålmodighet kan det også være en klassiker som skaper ekte kjøkkenhelter.
2t 30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
5 porsjoner
Dette trenger du:
2 ssolivenolje
300 gsvinekjøtt (nakkekotelett eller usaltet sideflesk, helt stykke)
300 goksekjøtt (høyrygg eller mørbrad, helt stykke)
1 stkgul løk (finhakket)
60 gpancetta (eller bacon)
1 feddhvitløk (finhakket)
1 stkgulrot (finhakket)
1 stilkstangselleri (finhakket)
2 stklaurbærblader
3 dlhvitvin (evt. eplemost eller grønnsakbuljong)
3 sstomatpuré
4 dltomat passata
1 tssalt
en halv tsnykvernet pepper
Dette trenger du til servering:
800 gspagetti
100 gparmesan (revet)
1 nevefrisk basilikum
Fremgangsmetode
Varm halvparten av oljen i en stor, tykkbunnet gryte på sterk varme. Brun kjøttet på alle sider og ta det opp av gryten.
Senk varmen til middels styrke og varm opp resten av oljen. Stek løk og pancetta i ca. 5 minutter til løken er blank og mør.
Tilsett hvitløk, gulrot, stangselleri, laurbærblad i gryta. La alt surre forsiktig i ca. 5 minutter, uten at hvitløken blir brent. Rør om underveis.
Hell over vin og kok til væsken er redusert til halvparten.
Rør inn tomatpuré og tomat passata og kok opp igjen. Senk temperaturen og legg kjøttet tilbake i gryta. Gryteretten skal så vidt småkoke i 2 timer.
Ta ut kjøttet og skjær det i mindre biter. Rør kjøttet inn i sausen igjen, smak til med salt og pepper, og hold det varmt til spagettien er ferdig kokt.
Kok pastaen som anvist i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og ha pastaen over i en stor oppvarmet serveringsbolle.
Vend revet parmesanost med spagettien og tilsett deretter kjøttsausen. Vend godt slik at sausen dekker alt.
Topp med friske basilikumblader og ekstra parmesanost og server med én gang.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆