pasta
Jukselasagne med karbonadedeig
Lasagne i panne er en lynrask juksevariant av hjemmelaget lasagne. Her trenger du kun å steke karbonadedeigen, blande den med en enkel tomatsaus, hive i pasta farfalle (eller lignende) og toppe med ost mot slutten.
25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gkarbonadedeig
1 stkgul løk
3 feddhvitløk
2 bokserhermetiske tomater
2 sstomatpuré
1 tssalt og pepper
1 tstørket timian
1 ssolje til steking
250 gtørr pasta (gjerne farfalle)
4 dlvann (mer om nødvendig)
200 gkremost (fks. ricotta)
125 gfersk mozzarella
2 dlfinrevet parmesan
Fremgangsmetode
Start med å lage tomatsausen. Hakk løk og surr i en gryte med litt olje. Tilsett knust og hakket hvitløk, salt, pepper og timian og surr videre til alt er mykt.
Ha i tomatboksene og tomatpuré og la det syde under lokk. Stek karbonadedeigen i en panne med lokk og litt høye kanter. Salte og pepre.
Hell over tomatsausen når kjøttet er klart. Hell over vann, tilsett pasta og trykk den ned i sausen. La det syde under lokk til pastaen er al dente, cirka 10 minutter eller det som står på pakken.
Trykk deretter biter av mozzarellaen ned i pastaen og legg skjeer med kremost på toppen. Strø halvparten av den finrevede parmesanen over det hele til slutt.
Stek videre i et par minutter under lokk, til alt er varmt og osten smeltet. Dryss over hakket basilikum og resten av parmesanen rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆