Til hovedinnhold
pasta

Kremet pasta med røkelaks

Lyst på rask og enkel middag? Da kan du kose deg med denne deilige, fargerike pastaretten med røkelaks, spinat og tomater.

Kremet tagliatelle med små tomater, spinat, revet sitronskall og røkelaks dandert i sjøgrønn bolle. Focaccia i bakgrunnen.

20min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gtagliatelle (eller vanlig spaghetti)

1stkgul løk (finhakket)

2feddhvitløk, finhakket

3sssmør

2dlkremfløte

2sscrème fraîche

1posebabyspinat

2ssfinhakket gressløk

1tsrevet sitronskall

en fjerdedeltspepper

12stkcherrytomater (delt i to)

300grøkelaks (i strimler)

1dlrevet parmesanost

Fremgangsmetode

Kok pasta som anvist, i lettsaltet vann. Ta vare på litt av kokevannet til sausen.
Finhakk løk og hvitløk.
Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme og la løk og hvitløk surre noen minutter, til det er blankt og mykt.
Hell over fløte, crème fraîche og litt av kokevannet fra pastaen. Kok opp og senk temperaturen. Blir sausen for tykk kan du spe med litt av kokevannet fra pastaen.
Rør spinatbladet, finhakket gressløk og sitronskall inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over pastaen og bland godt. Vend til slutt inn cherrytomater og strimlet røkelaks. Server med revet parmesanost og godt brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit