pasta
Kremet pasta med røkelaks
Lyst på rask og enkel middag? Da kan du kose deg med denne deilige, fargerike pastaretten med røkelaks, spinat og tomater.
20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gtagliatelle (eller vanlig spaghetti)
1 stkgul løk (finhakket)
2 feddhvitløk, finhakket
3 sssmør
2 dlkremfløte
2 sscrème fraîche
1 posebabyspinat
2 ssfinhakket gressløk
1 tsrevet sitronskall
en fjerdedel tspepper
12 stkcherrytomater (delt i to)
300 grøkelaks (i strimler)
1 dlrevet parmesanost
Fremgangsmetode
Kok pasta som anvist, i lettsaltet vann. Ta vare på litt av kokevannet til sausen.
Finhakk løk og hvitløk.
Smelt smør i stekepanne på middels sterk varme og la løk og hvitløk surre noen minutter, til det er blankt og mykt.
Hell over fløte, crème fraîche og litt av kokevannet fra pastaen. Kok opp og senk temperaturen. Blir sausen for tykk kan du spe med litt av kokevannet fra pastaen.
Rør spinatbladet, finhakket gressløk og sitronskall inn i sausen. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over pastaen og bland godt. Vend til slutt inn cherrytomater og strimlet røkelaks. Server med revet parmesanost og godt brød.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆