pasta
Lasagne av pastaskruer
Dette er en vri på den tradisjonelle lasagnen, og perfekt å servere dersom du ikke har pastaplater tilgjengelig.
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Kjøttsaus:
400 gkjøttdeig
2 feddhvitløk
1 stkgul løk
400 ghakket tomat
1 sstomatpuré
1 tsoregano
1 tsbasilikum
1 tssalt
en halv tspepper
Ostesaus:
2 sssmør
2 sshvetemel
4 dlhelmelk (spe med mer om nødvendig)
en fjerdedel tsmuskatnøtt
2 dlrevet ost
Montering:
200 gfussili (fullkorn)
1 og en halv dlrevet ost
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Kok pastaen i en kasserolle med vann og litt salt. Les på pakningen hvor lenge den skal koke, normalt 7-10 minutter.
La pastaen renne av, og sett til side mens du lager saus. Ringle gjerne over litt olivenolje for å hindre skruene i å klistre seg til hverandre.
Kjøttsaus
Brun kjøttdeig sammen med hakket løk. Når kjøttet er brunet og løken er blank har du i finhakket hvitløk og tomatpuré. Bland godt og hell så over hakket tomat. Ha i krydderne og la småputre mens du lager ostesaus.
Ostesaus
Smelt smør i en liten kasserolle og rør inn melet.
Hell i litt av melken og rør iherdig slik at det blir en jevn masse, uten klumper. Fortsett slik til du har spedd i all melken og har en hvit saus.
Krydre med muskatnøtt og la småkoke i 5-10 minutter. Rør så inn osten.
Montering
Legg pastaskruer i bunnen av en ildfast form, hell over ostesausen og avslutt med kjøttsaus.
Strø revet ost på toppen og sett lasagnen midt i ovnen for gratinering i ca 15 minutter, til osten er gyllen.
Ta formen ut av ovnen og la den hvile i 10 minutter før du serverer lasagnen sammen med en god salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆